Tudósítás az Európa Kupáról

Ezen a hétvégén rendezik az V. Taekwon-do Európa Kupát Bulgáriában, Samakovban. EK-t minden második évben rendeznek, amikor nincs világkupa. A már az új súlykategóriákkal-, és szabályrendszerrel bonyolított versenyt EB előtti főpróbának is tekinthetjük, az otthon maradtak biztosan nagy érdeklődéssel figyelik, hogy riválisaik melyik új súlycsoportban indulnak.

A március eleji időpont látszólag ideálisnak tűnik, jó felkészítő a kontinens bajnokság előtt két hónappal, azonban valószínűleg a számos taekwon-dos eseménynek köszönhetően igen csak baráti létszámúra sikeredett a rangadó. Mindössze 193 versenyző regisztrált, ami messze alul marad a tavalyi, közel 1600 fő körüli világkupa létszámtól, de még egy magyar bajnokságétól is.
Honfitárs versenyzőnek ezúttal nem szurkolhatunk, azonban Solti Attila is és Gombos Attila képviselik hazánkat bíróként, mitöbb, Solti mester kapta a megtisztelő feladatot, hogy a bírókat összefogja, leossza, irányítsa.

EK1.jpg
 

Néhány versenyszámot már be is fejeztek, pár eredmény a teljesség igénye nélkül: a 4-6 danos felnőtt férfiak formagyakorlatát a görög Konstantinos Gialamas nyerte. Elkezdődtek a küzdelmek is: papírforma szerint az ukrán Katya Solovey nyerte a felnőtt női küzdelmet, ezúttal -56 kg-os súlycsoportban, a férfiaknál -57 kg-ban a lengyel Amit Batra diadalmaskodott. A magasabb súlycsoportok fináléit zömében a holnapi napon rendezik.

Az esemény részleteit figyelemmel követhetitek a hivatalos honlapon, illetve az online eredmény táblázaton.

Logo_AETF_Cup_2013_240.jpg