2013.05.15. - Három magyar érem a skövdei Európa-bajnokságon - beszámoló

24 ország 506 versenyzője mérte össze tudását a múlt héten, Svédországban megrendezett kontinensviadalon, ifjúsági- és felnőtt korcsoportokban, egyéni- és csapat versenyszámokban. A kiváló szervezésről nagy létszámú rendezői gárda gondoskodott. Hazánkat ezúttal egy szerényebb létszámú, ám annál lelkesebb, 7 versenyzőből álló keret képviselte.

Ifjúsági kategóriában a Nagy Adrián - Csorba Ádám (Spirit, Hatvan) páros tradicionális küzdelemben szerzett bronzérmet.

A szintén infúsági Höflinger Klaudiát (Sasok, Bp.) térdsérülése hátráltatta az egész versenyen, azonban küzdelemben magabiztosan verte angol és norvég vetélytársait, végül az elődöntőben maradt alul a későbbi győztessel szemben, így megszerezve a második magyar vonatkozású bronzérmet.

Kosztyu Veronika (Veszprém) élete első kontinensviadalán szerepelt komoly sikerrel női erőtörésben, ahol az első körön mindössze öten jutottak túl, a következő összecsapásnál a német versenyző bizonyult a legjobbnak, Veronika mindössze hajszállal lemaradva szerzett ezüstérmet.

ermesek.JPG

A végső mérleg a következő: egy ezüst (Kosztyu), két bronz (Nagy Adrián - Csorba Ádám, Höflinger Klaudia), egy hatodik- (Bécsi Nikolett, Veszprém) és egy hetedik helyezés (Dudás Attila, Hatvan).

Csapatunk az EB-t az éremtáblázat a 16. helyén zárta. Ez a hét indulónktól igazán remek teljesítmény!
Az idei év legrangosabb versenye még hátra van: október végén Spanyolországban rendezik a világbajnokságot, ahol a magyar válogatott nagy létszámú csapattal képviseli majd hazánkat.

Nem hivatalos információink szerint a 2014-es Európa-bajnokságnak Olaszország, Rimini ad otthont. Időpont még nincs.

Az idei EB hivatalos oldala: http://www.itfeuros2013.se
Online eredménylista: http://euro2013.pztkd.lublin.pl/index.php
További képek a válogatott Facebook oldalán