2013.03.18. - Magyar Bajnokság 2013 - beszámoló, eredmények

Március második hétvégéjén zajlott az idei Taekwon-do Magyar Bajnokág, a Magyar ITF Taekwon-do Szövetség legrangosabb eseménye. A versenynek ezúttal Hatvan városa adott otthont. A két napos rendezvény megszervezése nem volt kis feladat, a házigazda Spirit Egyesület azonban kiválóan állta a sarat, és a versenybírókkal karöltve igen gördülékenyen bonyolította a viadalt.

OB_sorakozo.JPG

Az eseményen 27 klub 303 versenyzője vett részt: gyermek, serdülő, ifi és felnőtt kategóriákban, ezen belül egyéni- és csapat számokban lehetett indulni.

A nagy létszámú közönség rengeteg értékes élménnyel gazdagodott; voltak látványos küzdelmek, izgalmas törések, szép formagyakorlatok. Különösen nagy élményt nyújtottak a férfi csapatküzdelmek, ahol igazán nagy csaták zajlottak. Mivel itt nincs súlymegkötés, bármilyen ellenféllel szemben találhatják magukat a felek. A résztvevők között feltűntek régi nagy harcosok, de már az új generáció is egyre magabiztosabb a rutinos felnőtt mezőnyben. A férfi csapat küzdelmet végül szoros csatában a Sasok “A” csapata nyerte.

OB_forma.jpg

A tradicionális küzdelmekben - ez egy előre megkoreografált akció jelenet - igazi akrobatikus mutatványokkal és szédületes lábtechnikákkal találkoztunk. A versenyszám győztese a többszörös európa bajnok és világbajnoki helyezett Pataki Krisztián (Tigers) - Szász Péter (Spirit) páros.

Ez a megmérettetés sem múlt el sérülések nélkül, azonban az orvos és a mentőszolgálat kitűnő munkájának köszönhetően komolyabb baj nem történt.

A verseny befejezéseként kiosztották a legeredményesebb kluboknak járó kupákat: első helyen végzett a házigazda Spirit, második a budapesti Sasok, harmadik a Tápió-Monor.

A legeredményesebb versenyző az ifjúsági fiúk között Csorba Ádám (Spirit), a felnőtt nőknél pedig Kosztyu Veronika (Veszprém).

A Szövetség következő nagy eseménye a március végi országos Dan vizsga, ahol a résztvevőknek egy kétnapos, a taekwon-do majd minden területére kiterjedő kőkemény vizsgán kell bizonyítaniuk alkalmasságukat a következő mester fokozatra. A vizsgáztató Harmat László VIII. Danos nagymester, az MITF Taekwon-do Szövetség Elnöke.

A Magyar Bajnokság teljes eredménytáblázata ide kattintva letölthető!

Hivatalos képeink Facebook oldalunkról érhetőek el.