Világkupa Magyarországon

Bizonyára minden sporttársunk örömére szolgál, hogy a közeljövőben hazánk több nagy nemzetközi taekwon-dos eseménynek adhat otthont; az Európa Kupa mellett Magyarország megszerezte a 2016-os Világkupa rendezési jogát is! Akik követték az eseményeket, azok tudják, hogy a spanyolországi világbajnokság ideje alatt tartotta kongresszusát a Nemzetközi Szövetség, ahol bemutatkoztak a 2016-os VK-ra pályázó országok, köztük hazánk is. A december 20-án befejeződött elektronikus szavazás végeredményéből kiderült: a mi pályázatunk volt a legmeggyőzőbb, így az idei, Jamaikában megrendezésre kerülő VK után két év múlva hozzánk érkeznek majd jobbnál jobb versenyzők a világ minden tájáról.

itfwc10.jpg
2011-es Világverseny, Új-Zéland

Az eseményt várhatóan Budapesten rendezi meg a Magyar ITF Taekwon-do Szövetség, további részletekkel a későbbiekben jelentkezünk.
A pályázatról, valamint arról, hogy mi is a menete egy ilyen világverseny rendezési előkészületeinek Harmat László Nagymestert kérdeztük; a beszélgetésről hamarosan olvashattok itt, az Infoportálon.