Túl vagyunk az idei első válogatott edzésen

A Magyar ITF Taekwon-do Szövetség szombaton rendezte első idei válogatott edzését, melynek nagy része - rendhagyó módon - előadásokkal telt. Ennek oka, hogy válogatott versenyzőink és edzőik most kaptak részletes tájékoztatást az új válogatott koncepcióról (melyről korábban már mi is beszámoltunk). A Buday edzőtermében rendezett eseményt Harmat László Nagymester nyitotta meg. 

valogatott_edzes.jpg

Az elmúlt évek versenyeredményeiből a szövetség azt a következtetést vonta le, hogy válogatott versenyzőink technikai felkészültsége ugyan megfelel a jelenlegi európai- illetve világszínvonalnak, és számos "világklasszis" szintű versenyzővel büszkélkedhetünk, azonban több ponton szükséges apróbb változtatásokat, javításokat, lépéseket tenni ahhoz, hogy a versenyzők teljesítménye pontszerző, illetve érmes helyezéseket érjen. Ennek egyik első lépéseként - mint azt korábban megírtuk - az idei évtől a szövetségi kapitányi posztot Békássy Csaba tölti be, aki az elmúlt évek gyakorlatával ellentétben főképp menedzseri feladatokat fog ellátni. Nagymesterünk, és Békássy mester is külön méltatta Fülpesi Tibor mester eddigi munkáját. Az új kapitány kiemelte, hogy nagyon sok ötletet, melyet Fülpesi mester kezdeményezett, újra elővesz, illetve a jövőben megpróbálja ezeket a gondolatokat a átültetni a gyakorlatba.

Az egyik legjelentősebb változás, hogy a régi "válogatós" rendszerből egy ún. pontrendszer kerül bevezetésre. Arra számíthatunk, hogy már a márciusi OB és az áprilisi EB is pontszerző verseny lesz, illetve a jövő évi nemzetközi versenyekre történő kijutásra már a közeljövőben megszerzett pontok befolyással lesznek. Az idei Európa-bajnokságon még a "régi" rendszer szerint kerülnek kijelölésre a versenyzők.
Szintén jelentős változás, hogy a válogatott edzéseket ezentúl több, a csapat kapitány által felkért ezdő fogja megtartani, szeminárium jelleggel.

Az új célkitűzések után Szász Péter és Szalay Gábor mesterek beszéltek a közeljövőben hazánkban megrendezésre kerülő nemzetközi eseményekről, a 2016-os világkupáról, valamint a 2014-es Európa Kupáról.

Szóba került egy februári országos bírói kurzus megrendezésének lehetősége, mely legfőképp a Magyar Bajnokságon bevezetésre kerülő elektronikus pontozó rendszer használatára készíti fel a bírói gárdát, illetve egy őszi - vélhetően októberi - országos instruktori kurzus megtartása, mely hasonlóan az IIC-khez betekintést nyújt az aktuális technikai részletekbe. Ezt az eseményt Fülpesi mester irnyítja majd, aki immáron a szövetség Technikai Főinstruktora pozícióját tölti be. 

Az ebédszünet után megkezdődtek az edzések a felkért instruktorok vezetésével: a formagyakorlat blokkban Poós, Szász és Könczöl mesterek irányították a háromfelé osztott csapatot, míg a második, küzdelmi részt Kozák mester vezényelte. A két és fél órás edzés végén elégedett, és fáradt mosollyal távoztak a résztvevők.

meditacio_valogatott.jpg

A közeljövő eseményeivel kapcsolatos hírekről, információról folyamatosan beszámolunk a Taekwon-do Infoportálon!
Ezúton kívánunk sok sikert az új kapitánynak, illetve versenyzőinknek a felkészüléséhez!

További képek az Infoportál Facebook oldalán.