Szövetségi változások 2014-ben

Az év vége sok várt és nem várt fordulatot hozott szövetségünk életébe. Az idei év elejétől hatályba lép néhány módosítás, melyek különösen a válogatott tevékenységére lesznek jelentős hatással.

fulpesi_tibor.jpg

Fülpesi Tibor VI. danos mester (képünkön jobbra), aki eddig egy személyben volt a válogatott szövetségi kapitánya, valamint a válogatott edzések lebonyolító mestere 2014-től a szövetség technikai főinstruktora lett. A mester feladata az Alapító által kidolgozott teljes taekwon-do mozgásanyag gondozása, továbbá éves rendszerességgel formagyakorlat szemináriumok szervezése, melynek célja az országban egységesített felfogásban történő TKD technikák oktatása.
 
A válogatott szövetségi kapitánya posztról távozó mesternek szeretnénk ezúton is megköszönni áldozatos munkáját, és az eddigiekben elért nagyon szép eredményeket!
 

A válogatott vezetésére új személyt jelöltek ki, de a feladatkör a modern taekwon-do követelményeinek megfelelően kissé átalakul: a szövetségi kapitány posztra Békássy Csaba IV. danos mestert kérte fel a szövetség, az ő feladata a válogatott munkájának segítése, koordinálása, szervezése lesz. Az eddigi évekkel ellentétben a válogatott edzések lebonyolításáért nem egy személyben ő felel majd; az edzések megtartására Fülpesi mester mellett több V. danos mesterünk (Kozák László, Szalay Gábor, Poós Péter, Szász Péter) és további felkészítő mesterek személye is fókuszba került, így sokkal specializáltabb, elosztottabb tréningekre számíthatnak majd a résztvevők.

Ez a rendszer egy évre kapott megbízást a szövetségtől, majd értékelik a történteket és a tapasztalatok alapján döntenek esetleges további változtatásokról, illetve a folytatásról.

A válogatott keretet érintő pontos változásokról, elképzelésekről a Buday edzőtermében január 18-án megrendezésre kerülő idei első válogatott edzésen ad tájékoztatást az új kapitány.

További jelentős változás a szövetség életében, hogy a jövőben sokkal több nemzetközi eseménynek szeretnénk házigazdái lenni: szakmai szemináriumok, IIC, nemzetközi bíróképzés fogja gazdagítani a tanulni vágyók lehetőségeit. A 2014-es EK mellett - melyet Magyarország rendezhet - leadtuk pályázatunkat a 2016-os világkupa megrendezésére is, melyre a rendkívüli internetes szavazás december 20-án lezárult, és várhatóan heteken belül megérkezik a hivatalos eredmény. Ezen változtatások célja, hogy a 80-as évek EB-je és VB-je által kivívott presztízséhez és elismertségéhez mérhető fajsúllyal térhessünk vissza a "nemzetközi TKD-elit" köztudatba.

A január 18-i első válogatott edzés után olvashattok majd a válogatott működésének részletes, új koncepciójáról.