Rekord létszámú induló Pétfürdőn

Az április 23-án megrendezett Pétfürdő Kupa Megyei Bajnokság kapcsán Enyingi Lászóval (Menyával), a Péti Sólymok Taekwon-do Klub vezető edzőjével beszélgetett Sisak Zsófi kolléganőnk.

petfrdo0.jpg

Hányadik alkalommal rendeztétek meg a versenyt, mely kategóriákban és milyen korcsoportoknak?

Az eseményt hetedik alkalommal rendeztük, melynek elsődleges célja a kezdő versenyzők elindítása, önbizalom növelése, tapasztalat-rutinszerzés.
A versenyen egyéni formagyakorlatban és küzdelemben lehetett nevezni, gyermek-, serdülő-, ifjúsági- és felnőtt korcsoportokban.

petfurdo4.jpgÚgy hallottuk, hogy létszámrekord született, hány indulótok volt?

Nyolc klub 150 versenyzője állt tatamira, a tornatermet így egy kissé kinőttük - a tervezethez képest apróbb csúszásokkal, de gond nélkül lementek a versenyszámok.

A rendezvényetekről köztudott, hogy családias, kellemes hangulatban zajlik, talán ez is az oka annak, hogy évről évre egyre több versenyző részt vesz rajta, a létszám lassan már megközelíti egy kisebb országos versenyét. Amennyiben a helyszín túl kicsinek bizonyul a következő megmérettetésen, megoldható-e nagyobb létesítménybe áthelyezni?

Pétfürdőn régóta szó van arról, hogy épül egy nagyobb sportcsarnok, azonban amíg nem készül el, addig a jelenlegi tornateremben kell megtartanunk a bajnokságot. Nem számítottunk ennyi induló jelentkezésére, ez új kihívások elé állított bennünket. Levontuk a konzekvenciát, a hibákat elemeztük, hogy jövőre még gördülékenyebben menjen minden - a hagyományt nem szeretnénk megszakítani, mindenképpen szeretnénk megrendezni a versenyt 2017-ben is.

petfurdo1.jpgHogyan értékelitek a rendezvényt - sikeres volt? Ha igen, minek tulajdonítjátok ezt? :)

Úgy gondolom, hogy nagy sikere van a Megyei Bajnokságoknak, mivel évről-évre egyre több versenyző indul. Az ok talán az lehet, hogy itt bátrabban merik vállalni a megmérettetést, mivel a csoportok összeállításánál figyelünk arra, hogy hasonló képességű versenyzők kerüljenek össze egymással. Így sokan azok közül is elindulnak, akik nagyobb versenyeken történő szerepést még nem vállalnának.

Kik segítették a rendezést?

A verseny sikeres lebonyolításában a klubtagok mellett a szülők is komoly szerepet vállaltak mind a büfé üzemeltetésében, mind egyéb feladatokban – amit ezúton is szeretnénk megköszönni.

petfurdo3.jpgKöszönet továbbá Ursinyi Krisztiánnak, kedves munkatársainak és az Aranyszív Ambulance Kft-nek, akik ezúttal is biztosítottátok a verseny egészségügyi ellátását, valamint a Lexcom Kft-nek, aki a mentőautó üzemanyag ellátását támogatta.

Mik a terveitek az idei év hátralévő részére?

A következő verseny, amin indulunk május 21-én Hatvanban a Nemzetek Kupája, valamint készülünk a júniusi színes öves vizsgákra. Nyáron sem állunk le az edzéssel, készülünk a Világkupára és augusztusban lesz egy edzőtáborunk Tésen. 

Köszönjük a munkátokat!