Országos Technikai Szeminárium, beszámoló

szeminarium2018.jpg

Szombaton, a Monori Jászai Mari Általános Iskola tornatermében került megrendezésre az Országos Technikai Szeminárium, mely Poós Péter mester (VI. dan, Országos Technikai Főinstruktor) vezetésével zajlott.

A tavalyi évtől eltérően idén már nem csak a formagyakorlatok és bázistechnika volt a fő csapásvonal, hanem betekintést nyerhettünk a Taekwon-do küzdelmi mozgásvilágába is.

A szeminárium több, mint 170 résztvevővel zajlott, melyre az ország számos különböző pontjáról érkeztek a tanulni vágyó taekwon-dosok. A bevezetőben Harmat László Nagymester (IX. dan) beszéde után a Taekwon-doról, és azon belül is különös hangsúlyt fektetve a "DO"-ról esett szó Fülpesi és Somlai mesterek tolmácsolásában. Az elméleti gondolatébresztő után délelőtt küzdelmi résztechnikák kerültek előtérbe, melyet követően délután - a tavalyihoz hasonlóan újra - a formagyakorlatok kaptak központi szerepet. Az idén is nagy hangsúlyt kapott a szóban forgó technikák kielemzése, bemutatása, gyakorlása, melyeket Poós mester egy-egy tanulni vágyó önkéntes jelentkező segítségével mutatott be.

Poós mesternek idén is számos segítsége akadt, akik hozzájárultak az esemény színvonalához, ezúton is szeretnénk megköszönni a remek eseményt Neki és az összes mesternek, akik hozzájárultak a taekwon-do tudás tolmácsolásában.

Az idén - hasonlóan a tavalyi évhez ősszel újra magas danos szemináriummal folytatódik az eseménysorozat, melyn anyaga az Eui-Am tull és a fölötte levő formagyakorlatok lesznek.

Fotó: Mészáros Anna

További képek:

Első rész: https://photos.app.goo.gl/UFN6xBy4q6M8yTSm1
Második rész: https://photos.app.goo.gl/7KQvObyc8rFRXayB3