Magyar Bajnokság 2018 - Beszámoló és Eredménylista

Március első hétvégéjén rendezték a 2018. évi ITF Taekwon-do Magyar Bajnokságot, melynek ezúttal a Békés megyei Medgyesegyháza városa adott otthont. A rendező a Spárta TKD Team volt, Rusz István IV. danos mester vezetésével.

MB2018_ermek.jpgAz ország minden tájáról érkeztek a verseny helyszínére, melyen 31 klub 286 versenyzője vett részt. A kora tavaszi dátum ellenére kemény téli időjárás várta a résztvevőket a déli országrészben: pénteken helyenként 10-15cm friss hó és ónos eső nehezítette a versenyzők eljutását a verseny helyszínére, de a rendezők tudomása szerint ez senkinek nem jelentett komoly akadályt, és mindenki biztonságban érkezett szombat reggelre a megmérettetésre.

A verseny helyszíne a tavalyi Diákok ITF Taekwon-do Olimpiájának is otthont adó medgyesegyházi Schéner Mihály Általános Iskola sportcsarnoka volt. A terem adottságai okozott némi nehézséget a terem berendezésének szempontjából, de a verseny szervezői sikeresen vették az akadályt, és a terem elrendezése méltó volt a 41. ITF Taekwon-do Magyar Bajnokság helyszínének.

A szombati napon 4 + 1 páston kezdődtek a versenyek a gyermek és serdülő kategóriákkal, melyet kora délután az ebédszünetet követően a megnyitó követett. A verseny megnyitóján számos díszvendég emelte jelenlétével az esemény színvonalát: Harmat László Nagymeser (IX. Dan, a Magyar ITF Taekwon-do Szövetség Elnöke és Alapítója), Gregor László (VII. Dan, a Békés Megyei Harcművészeti Szövetség elnöke), illetve Dr. Nagy Béla György (Medgyesegyháza polgármestere).

Délután az ifjúsági és felnőtt kategóriákkal folytatódott a verseny, melyet a speciáltechnikai törés számok színesítettek a törő pástoknál.
A vasárnapi napra alapvetően a csapatszámok, és a válogató maradt hátra. A válogató versenyt azoknak a versenyzőknek tartották, akik egy-egy adott kategóriában szeretnének az Európa-bajnokságon részt venni, ellenben az EB-ken és VB-ken egy kategóriában limitálva van, hogy egy országból hány versenyző indulhat (csapatszámoknál ez 1-1 csapat, egyéni kategóriákban felnőtt korosztályban 2, míg ifjúsági korosztályban ez 3 fő lehet).
A versenyt az eredményhirdetés zárta. A verseny hivatalos eredményeit a csatolt fájlban találhatják a kedves olvasók.

Rusz István mester köszönetét szeretnénk ez úton tolmácsolni, minden bírónak és a versenyszervezői bizottságnak, akik szakmai tudásukkal járultak hozzá a verseny gördülékeny lebonyolításához, valamennyi klubnak és klubvezetőnek, hogy idejüket nem kímélve készültek fel és jöttek el a versenyre, még akkor is, ha esetleg az ország másik végéből kellett átutazni a helyszínre. Külön köszönetét fejezte ki a Taekwon-do Infoportál csapatának, akik a verseny előtti online publikációkban és híradásban segítették munkájukat. (Melyhez Rusz mester rengeteg segítséget nyújtott – a szerk.)

Harmat László Nagymesterünk szövetségi hírlevelében is külön méltatta a verseny szervezését és lebonyolítását, melyet ezúton szeretnénk a résztvevők nevében is megköszönni a szervezőknek.

Hivatalos eredménylista: [link]

A versenyről készült fényképek az alábbi címen érhetőek el: [link]