Magyar bajnokság 2013 - beszámoló

Március második hétvégéjén zajlott az idei Magyar Bajnokág, az év legrangosabb ITF Taekwon-dos eseménye. A versenynek ezúttal Hatvan városa adott otthont. A helyszín környékére érve mindenfelé az OB-s plakátok várták a résztvevőket. A két napos verseny megszervezése nem volt kis feladat, a házigazda Spirit Egyesület azonban kiválóan állta a sarat, és igen gördülékenyen bonyolította a viadalt a Kodály Zoltán Általános iskola - mint azt a megnyitón megtudhattuk, teljes átépítés előtt álló - tornatermében.

ob_helyszin.jpg

Az eseményen 27 klub 303 versenyzője tette próbára tudását gyermek, serdülő, ifi és felnőtt kategóriákban, ezen belül egyéni- és csapat számokban lehetett indulni.

Fontos kiemelni, hogy a Nemzetközi Taekwon-do Szövetség idén több új szabályt bevezetett, ezért a versenyt javarészt az új előírásoknak megfelelően bonyolították - pl. a küzdelmi kategóriákban új súlycsoportokat rendszeresítettek és új irányelveket vezettek be - a szabálymódosításokkal a jövő héttől részletesen foglalkozunk.

A verseny gördülékeny bonyolításáért a bírók is köszönönetet érdemelnek. Az új magyarországi szabályozás kimondja, hogy mindenki, aki danról danra vizsgázik köteles a hazai versenyeken bíráskodni, így kiküszöbölhető a korábban komoly problémát jelentő bíróhiány. Az új előírások ugyan nehezítették a bírók munkáját, azonban a sok külföldi versenyt és képzést megjárt vezetőbíróink ügyesen vették az akadályt. 

A nagy létszámú közönség rengeteg értékes élménnyel gazdagodott; voltak látványos küzdelmek, izgalmas törések, szép formagyakorlatok. Különösen nagy élményt nyújtottak a férfi csapat küzdelmek, ahol igazán nagy csaták zajlottak; mivel itt nincs súlymegkötés, bármekkora ellenféllel szemben találhatják magukat a felek. A résztvevők között feltűntek régi nagy harcosok, de már az új generáció is egyre magabiztosabb a rutinos felnőtt mezőnyben.

Ez a verseny sem zárult sérülések nélkül, az orvosnak és a mentősöknek is bőven akadt dolga, de úgy értesültünk, hogy mindenki a gyógyulás útjára lépett, reméljük a következő nagy versenyre valamennyien felépülnek.

ob_legjobb_csapat.jpg

A verseny befejezéseként kiosztották a legeredményesebb kluboknak járó kupákat: első helyen végzett a házigazda Spirit, második a budapesti Sasok, harmadik a Tápió-Monor. A legjobb csapat a Richtofit ajándékát és az általuk készített serleget vehette át.

A legeredményesebb versenyző az ifjúsági fiúk között Csorba Ádám (Spirit), a felnőtt nőknél pedig Kosztyu Veronika (Veszprém) - ők a FujiMae Hungary Kft. különdíját vihették haza.

Külön figyelmet érdemelnek az idén különösen szépre sikeredett érmek, melyekből egy csokorra való látható a lenti képen.

ob_ermek.jpg

Ezúton szeretnénk megköszönni a kiváló szervezést a Spirit Egyesületnek, akik a maximumot hozták ki a versenyből. 

További képek az infoportál facebook oldalán. Köszönjük a segítséget fotósainknak: Csorbáné Zsuzsának, Korsós Istvánnak és Szalay Gábornak.