Lublini EK - beszámoló

EK_plakat.jpgJúnius 9-11. között zajlott a lengyelországi Lublin városában a 8. Taekwon-do Európa Kupa és Nemzetközi Gyermek- és Serdülő Kupa.

A szerényebb létszámú versenyen 12 (!) magyar bíró, a gyermek- és serdülő kupán 7 (TKD Spirit), míg az Európa Kupán 5 versenyző képviseltette magát hazánkból - 2 versenyző Veszprémből, 3 fő pedig a Tápiómenti Taekwon-do Klubból.

Gyermek- és Serdülő Kupán számos szép helytállás mellett Meleg Milán 1. dan formagyakorlatban szerezte meg az aranyérmet érő első helyet.

Az Európa Kupán veszprémi részről Palatin Zoltán az elődöntők előtt esett ki, így a legjobb nyolc közt végzett mind formagyakorat, mind küzdelem kategóriában, míg Pintér Norbert küzdelemben 3., míg színes öves formagyakorlat kategóriában 1. helyen végzett.

Alább Kováts Brigitta beszámolóját olvashatjátok sülysápi szemmel:

A verseny egy magyar szelete, avagy a 2017.06.09-11 megrendezésre került 8th ITF Taekwon-do European Cup tapasztalatai a sülysápi Tápiómenti Taekwon-do csapat szemével a junior színes öves magyar lányok szereplésének tükreben.

Egy nagyon barátságos és gördülékenyen zajló versenyen vehettünk rész Lublinban a hétvégén. A lányok ügyesen szerepeltek és határozottan helyt álltak. 

Kapuvári Anita hétvégéjét erősen uralta a nyolcas szám, ugyanis formagyakorlatban és küzdelemben is a legjobb nyolcból való továbbjutás jelentett kihívást. Küzdelemből -60 kg-os mezőnyben indult, ahol a legjobb négy közé jutásért egy lengyel lánnyal vívott igen harcias és pofon dús csatát kemény küzdelemben. Formagyakorlaból a színes öves junior lány kategóriában szintén a legjobb négy közé jutás volt az az ajtó amin sajnos nem tudott belépni. Szépen hozott 3 formagyakotot Anita, miután az amúgy ebben a kategóriában arany érmet szerző lengyel lánnyal került össze.

Szabó Anna színes öves junior -65 kg súlycsoportban hozott haza bronzérmet. Szoros és küzdelmes harcnak lehettünk tanúi. Szépen küzdött és maximálisan helytállt a versenyen!

Szabó Szabina -55 kg-os színes öves junior lány kategóriában ért el II. helyezést. Négy küzdelmen át szépen megvívott tuadosan kidolgozott és ellentmondást nem tűrő munkával, nagy magabiztosággal haladt előre a döntő mérkőzésig. Sajnos utána hosszas kényszerpihenő következett ami nagyon rányomta a bélyegét a döntő második menetére, mert az első menetben 4-0 arányban vezetett Szabina egyértelműen. A második félidőben a tőle jóval magasabb lengyel lány kósza fejmagas lába sajnos hozzáért a fejvédőjéhez amit utána sehogyan sem tudott visszafordítani. De így is nagyon szép ezüst éremmel gazadgította a 30 éves múltra visszatekintő sülysápi Taekwon-do klub igen gazdag és fényes éremgyűjteményét.

Maximális erőbedobással dolgozott mind a 3 leányzó és mindig csak egy hajszál volt a szebb eredmény felé. Büszkék vagyunk rájuk és köszönjük szépen hogy ilyen szép munkával hálálták meg a már sok éves közös munkát Fülpesi Tibor VI. danos Mesternek aki soha nem szűnő leleksedéssel és lendülettel dolgozik a Tápiómenti Taekwon-do csapattal, tanítványaival.

Monori_csapat.jpg

Egy-egy pillanatnyi vereség csak lecke és segítség az egész élet során zajló tanulási és fejlődési folyamatban. A harcművész életforma gyönyörű és nehéz mert

"A győzemért elsősorban mindenkinek önmagát kell legyőznie"

Mindenkinek gratulálunk az elért eredményekhez!