Képriport - Solovey Szeminárium

Szeptember 28-án, a IV. Eagles Cup-ot megelőző hétvégén rendezték a világhírű Katya és férje, Oleg Solovey által fémjelzett küzdelmi szemináriumot Budapesten, a BRFK kiképzőközpontjában.

A páros már előző nap megérkezett és a képek tanulsága szerint nagyon jól érezték magukat.

solovey1.png

A kétszer három órásra tervezett szeminárium kis késéssel indult (ukrán tolmács helyett végül angolul, Békássy Csabi mester “szinkronizálásával”) kezdődött meg az izzasztó munka.

Oktatóinkat hazánk majd minden pontjáról érkező, közel 100 főből álló lelkes társaság - köztük számos válogatott versenyzőnk - várta. A Solovey házaspár szemmel láthatóan megilletődött az őket fogadó “tömeg” láttán.

solovey18.png

Nem volt túl meleg a teremben, de a csapat nem sokáig fázott; Oleg, aki az ukrán válogatott kapitánya is, nagyon dinamikus, játékos bemelegítést tartott.

solovey15.png

Az első blokkban főként páros közdelmi rávezető gyakorlatok voltak, pl. beugrós ütések, elmozgások és a kontra technikáknál Katya kedvence, a dwit chagi is többször előkerült.

solovey22.png

A második részben összetettebbé váltak a technikák, később pedig küzdelmekkel folytatódott a délután.

solovey25.png

A nap folyamán kiderült, hogy a páston vérmes és kegyelmet nem ismerő Katya valójában kifejezetten kedves, segítőkész, Oleg pedig nemcsak jó edző, hanem jó humora is van; mindenki nagyon hamar megkedvelte a remek párost.

solovey2.png

A szeminráriumot Harmat László nagymesterünk is meglátogatta, hogy személyesen találkozzon a párossal és megtekintse az ott zajló szakmai munkát.

solovey3.png

A nap nagyon jó hangulatban, sok edzéssel telt. Akik ott voltak, nagy élmény volt számukra tanulni az élő legendáktól; mindenki rengeteg új tapasztalattal és kisebb-nagyobb izomlázzal térhetett haza. :)

Ezúton köszönjük a szervezést a Ssasok Csapatának!

Végezetül íme egy hangulatvideó a Barátság SE jóvoltából, köszönjük!

A Sasok által készített hivatalos képalbum megtekinthető a Sasok SE Facebook oldalán.

További képek az Infoportálon.