Jól szerepelt a magyar válogatott a VB-n

Nagyszerű szereplésen van túl a magyar válogatott. A múlt héten került megrendezésre sportágunk legrangosabb eseménye, a 2015. évi ITF Taekwon-do Világbajnokság Jesoloban, Olaszországban. A magyar csapat ezúttal 20 versenyzővel vágott neki az idei megmérettetésnek.

Rizmayer Norbert és Sepp YvetteAz öt napig tartó verseny legnagyobb meglepetését a második nap tartogatta.

Sepp Yvette szerezte meg a csapat első érmét. Yvette II. danos ifjúsági lány formagyakorlat kategóriában sorra verte ellenfeleit és végig magas teljesítményt nyújtva sikerült a döntőig menetelnie. A fináléban ugyan alul maradt angol ellenfelével szemben, de élete első világbajnokságán kiemelkedő eredmény az ezüstérem, az 1998-as születésű versenyző előtt még remek lehetőségek állnak!

Ugyanezen a napon Rizmayer Norbert világbajnoki aranyérmet szerzett! Norbi az előző Európa-bajnokságán megkérdőjelezhető bírói döntéseknek köszönhetően nagyon hamar búcsúzott a versenytől. A kick-box sportágban is jeleskedő magyar taekwon-dos ezúttal nem hagyott fogáspontot és mind az öt mérkőzését nyerte! Eredménye hazai sportág történeti esemény: ő lett az első felnőtt magyar férfi, aki taekwon-do világbajnokság egyéni küzdelmi kategóriában a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel.

Herbák TamásSzombaton újra dobogós versenyzőt ünnepelhettünk, ezúttal Herbák Tamás személyében, aki négy megnyert meccsét követően angol ellenfelével szemben maradt alul az elődöntőben, így Tamás a dobogó harmadik helyét foglalhatta el a felnőtt férfi küzdelmek -85 kg-os súlykategóriájában - az aznap születésnapját ünneplő versenyző nem is kaphatott volna szebb ajándékot, mint egy VB-érmet!

Az utolsó versenynapon már csak a csapatszámok voltak soron; több éremesélyes versenyzőnk sajnos idejekorán búcsúzott, azonban a felnőtt női erőtörő csapat az első kör után bekerült a legjobb három közé. Teljesítményükkel érmes helyezésük már biztosítva volt, a végső sorrend innentől kezdve a széttörésen múlt. Az extra körök első fordulójában a román csapat szerezte meg az első helyet, a második körben pedig a lengyelek voltak sikeresebbek. Ennek ellenére a lányoknak nem lehet oka panaszra, ugyanis a Mucsy Petra, Bécsi Nikolett, Höflinger Klaudia és Volenik Gabriella alkotta csapat megszerezte a magyar válogatott negyedik érmét, és a dobogó harmadik fokára állhattak fel.

magyar_lanyok.jpg

A fent említett érmes helyezések mellett is kiválóan szerepeltek a magyarok! A népes mezőnyt felvonultató kategóriákban magas színvonalú mérkőzéseken többen is szépen teljesítettek:

Egyéni küzdelemben Höflinger Klaudia és Zsarkó Dániel Péter az 5-8. helyen végzett, Mucsy Petra szintén csupán egy nyert mérkőzéssel maradt le a dobogós helyezéstől III. danos női formagyakorlatban. Lőkös Leila ifjúsági erőtörésben végzett megosztott 5-14. helyen, míg Bécsi Nikolett a törések felnőtt kategóriájában szerzett megosztott 6-14. helyezést.

Csapatszámoknál az ifi lányok 4-7. helyen végeztek speciáltechnikai törésben, illetve 5-8. helyen zárt felnőtt férfi formagyakorlat csapatunk.

2015_VB_csapat.jpg

A magyar válogatott utazó kerete a 2015. évi világbajnokságra

A magyar csapat a fenti eredményekkel összesítésben a 14. helyen végzett a nemzetek közötti versenyben, ami szép eredmény az 53 ország részvételével zajló világbajnokságon.

Mindenképpen érdemes még kiemelni - ez sportdiplomáciai szempontból is jelentős történés -, hogy két magyar, Solti Attila és Gombos Attila mesterek is vezetőbírói szerepet töltöttek be a versenyen, illetve Opra Szabó Zsuska a versenyigazgató jobb kezeként, míg Skornyák Anita a szervezői csapat tagjaként közreműködtek a VB-n. 

A magyar csapat összes eredménye elérhető az alábbi PDF-ben:

http://wchamp2015.pztkd.lublin.pl/assets/2015_World/pdfs/classifications...

Szép volt fiúk-lányok, gratulálunk! :)