Diákolimpia 2013, Kartal, beszámoló

November utolsó szombatján rendezték az idei ITF Taekwon-do Diákolimpiát. A verseny helyszínét illetően - az év elején tervezetthez képest - történt némi változás: a szervező ugyanaz a klub, aki az idei Magyar Bajnokságot lebonyolította; a hatvani Spirit csapata, Szász Péter mester vezetésével.

diakolimpia_.jpg

A Diákolimpia hagyománya a '80-as évekre nyúlik vissza. Célja, hogy a sportot minél több fiatal megszeresse és magáénak tudja, ezért az ország számos sportágában szerveznek ilyen versenyt, melyen az indulási feltétel egyebek közt az, hogy a versenyző rendelkezzen érvényes diákigazolvánnyal.

A viadalt egyenes kieséses rendszerben zajló formagyakorlat-, küzdelem-, illetve tradícionális küzdelem versenyszámokban rendezték. A helyszín a kartali általános iskola tornaterme volt. A párszáz lelket számláló kis pest megyei település nyugodt és kellemes környezetet biztosított a megmérettetésnek.

A versenyre több, mint 200 résztvevő érkezett. Délelőtt a gyermek és serdülők, délután pedig az ifjúsági és felnőtt csoportok léptek pástra, a kettő között pedig a szokásos szövetségi elnökségi gyűlés zajlott, ahol egyebek közt megbeszélésre került a jövő évi verseny- és eseménynaptár.

2014 várhatóan több jelentős hazai versenyt tartogat majd számunkra, mint azt az elmúlt években megszokhattuk (további részletek rövidesen az Infoportálon).

A rendezvény szerencsére komolyabb sérülés nélkül lezajlott. A nap végén a számos érem mellett kiosztásra kerültek a verseny legeredményesebb csapatainak járó kupák is, melyen idén az immáron sok éve együtt versenyző Tápió-Monor csapata diadalmaskodott.

2013_diakolimpia_legjobb_csapat.JPG

Legeredményesebb csapatok (jobbra):

1. Tápió-Monor
2. Spirit
3. Sasok SE

Ezúton szeretnénk gratulálni a résztvevőknek, a versenyzőknek, valamint a bíróknak. Külön köszönetet érdemelnek a rendezők, akik rövid idő alatt sikeres bajnokságot szerveztek, és a kezdeti csúszások ellenére a tervezett kora esti órákra befejezték a díjkiosztót is.

Már csak egy jelentősebb esemény maradt idénre; a december 8-ra és 15-re tervezett színes öves haladó vizsgák a Központi Edzőteremben (Fillér utcai általános iskola tornaterme).

További képek az Infoportál Facebook oldalán, az alábbi linkre kattintva elérhetőek: link.

Ha valaki készített képeket, és szívessen megosztaná másokkal is, a jelentkezéseket várjuk a Facebook oldalunkra küldött üzenet formájában, vagy e-mailben a sajto@tkdinfo.hu e-mail címre.