Dan vizsga 2013

Ezen a hétvégén kerül megrendezésre az országos dan vizsga, ahol a résztvevőknek egy kétnapos, a taekwon-do majd minden területére kiterjedő kőkemény vizsgán kell bizonyítaniuk alkalmasságukat a következő mester fokozatra. A vizsgáztatók Harmat László VIII. Danos nagymester, az MITF Taekwon-do Szövetség Elnöke, valamint az elnökség magasrangú tagjai.

IMG_0681.jpg

Az első vizsganapon a formagyakorlatokra, elméleti kérdésekre, célpontos rúgástechnikákra, fogásból szabadulásos önvédelmekre, valamint a páros tradicionális küzdelmekre kerül sor. A vizsgázóknak összesen négy tull-t kell bemutatniuk: mindig az utolsó hármat, plusz a vizsgáztató által kijelöltet. Az 1-2-3. danra vizsgázóknak elméleti kérdésekre is válaszolniuk kell. A tradicionális küzdelemnél akár kettő az egy elleni gyakorlat is lehet - ellentétben a versenyekkel, ahol a tradicionális küzdelem minden esetben párban történik.

DSCF0636.JPG

A második napon - 2. dan övfokozattól felfelé - lesznek fegyveres önvédelmek, majd ismét mindenki együtt folytatja a speciál- és erőtörésekkel. A speciáltechnikáknál egy felugrásból, illetve több deszkalapra végrehajtott ügyességi törés kombinációkat kell bemutatni, míg az erőtörésnél a felnőtt férfiaknak egy téglát kell eltörniük bármilyen kéztechnikával, valamint minden felnőtt vizsgázónak végre kell hajtani különböző töréseket előre meghatározott kéz- és lábtechnikákkal, 2,5 cm-es szabvány deszkalapokra - pl. a felnőtt nőknek yop chagival (oldalsó toló rúgás) 3 db deszkalapot kell eltörniük. Az utolsó próbatétel az erőnléti vizsga, az esemény végül az ünnepélyes mesterré avatással zárul.

Javasoljuk, hogy aki még nem vett részt ilyen rendezvényen, mindenképpen látogasson el a hétvégi vizsgára, hiszen számos tapasztalattal gazdagodhat, új élményekkel töltekezhet és lélekben elkezdhet készülni a saját dan vizsgájára. :)

Helyszín a Központi Edzőterem. Cím: Budapest II. ker. Fillér u. 70-76. - a Fillér Utcai Általános Iskola torna terme (Széll Kálmán tér - régi nevén: Moszkva tér - felől a 149-es busz vonalán).

Tags: