Beszámoló - Küzdelmi szeminárium Kozák Mesterrel

Immár második alkalommal hívta meg Nagymesterünk Kozák László VI. danos Mestert a Központi Edzőterembe, hogy küzdelmi szemináriumot tartson.

A közel 3 órás edzésen 35 fő vett részt; a Központisok mellett több fővárosi klubból és vidékről is érkeztek néhányan. Nagymester arra kérte Kozák Mestert, hogy ne csak a versenyeken mostanság használt technikákat vegyük át, hanem egy kicsit közelítsünk a keményebb, utcai stílushoz – tekintettel arra, hogy idén már nem kell felnőtt versenyre készülni. 

Az edzés első felében a lábmunka után a kéztechnikán volt a fő hangsúly: rengeteg páros gyakorlat, számtalan ütéskombinációval, taktikával megtűzdelve, melyek jól fejlesztik a küzdelemhez nélkülözhetetlen koordinációs képességeket. Jó részük kicsit „bonyósabb” jellegű volt, itt inkább a régi stílusú taekwon-do dominált. Ezt a részt kéztechnikai küzdelmekkel zártuk.

A tréning második felére maradtak a mostanság járatos küzdelmi gyakorlatok. Itt szintén lábmunkával indítottunk, majd következtek a páros kéz- és lábtechnikai kombinációk, többek között sok dwit-chagis- és egy-egy ügyességi gyakorlattal megfűszerezve. A kiválóan összeállított edzés – mindamellett, hogy aki rendesen végig csinálta, bizonyosan kellőképp elfáradt – arra is jó alkalmat adott, hogy új gyakorlatokat vihessünk haza, melyekkel majd tovább gazdagíthatjuk edzéseinket – meg kell vallani, a Mester nagyon jól ötvözte a régi és az új stílust, és sok hasznos észrevételt megosztott velünk.

FullSizeRender (7).jpg

Harmat Mester szeretne hagyományt teremteni, így bízunk abban, hogy Kozák László Mester szemináriumán 2015 őszén ismét részt vehetünk majd!