Beszámoló - Farkasok Kupa

Olvashattatok már arról, hogy Veszprém megyében kezdenek hagyománnyá válni az évente több ízben megrendezésre kerülő megyei bajnokságok, melyek kiváló alkalmat teremtenek a környékbeli kluboknak a gyakorlásra, versenyzésre.

A Péti Sólymok példájára másfél héttel ezelőtt rendezték az első, Litéri Farkasok Taekwon-do Klub által szervezett bajnokságot, melyen nyolc klub képviseltette magát. A versenyre ezúttal formagyakorlat, töréstechnika és tradicionális küzdelem versenyszámokban, gyermek, serdülő, ifi és felnőtt korcsoportokban lehetett nevezni. A lelkesedést mi sem bizonyítja jobban, minthogy ismét népes sereg érkezett a megmérettetésre: egyéni formagyakorlatban 88 fő, csapat formában 19 csapat, tradiban 4 pár, törésben 7 fő induló volt. A verseny zökkenőmentesen, barátságos, jó hangulatban telt, a főszervező Matán Zsolt elmondta, hogy versenyükkel ők is szeretnének hagyományt teremteni.

Korábbi cikkünkben már írtunk arról a várpalotai taekwon-dos kislányról, akinél a közelmúltban leukémiát diagnosztizáltak. A szervezők megragadták az alkalmat és újabb gyűjtést szerveztek. Lónyai Dóra felépüléséhez minden jelenlévő hozzájárult: a belépő jegyekből, valamint a bírók és a DJ-k által felajánlott tiszteletdíjakból befolyt 63.700 Ft-ot a szervezők befizették a kislány gyógykezelésére létrehozott alapítványi számlára. Az összefogás újra példaértékűnek bizonyult, bízunk benne, hogy Dóra hamarosan haza térhet.

farkasokkupa.jpg

"A sport egészséges, jellemet formál. A sport erőssé tesz, mind testben, mind lélekben, de megtanít elfogadni a kudarcot is. Kitartásra, küzdelemre nevel. A sport örömöt, sikert, megbecsülést ad és nagyszerű közösséget hoz össze." (Hemingway)

A versenyen készült képeket, videókat Simon Tibor jóvoltából az alábbi elérhetőségeken megtekinthetitek:
https://plus.google.com/photos/+TiborSimon/albums/6079427206749545617?ba...
https://www.youtube.com/watch?v=UMIi7y5NS10
https://www.youtube.com/watch?v=zgVSt1k2x5w