Beszámoló – Pétfürdő Kupa

petfurdo_kupa.jpgSzombaton negyedik alkalommal került megrendezésre a Péti Sólymok által szervezett megyei bajnokság, melyen ezúttal egyéni küzdelemben lehetett nevezni gyermek, serdülő, ifi és felnőtt korcsoportokban. A verseny most is a megszokott családias légkörben, jó hangulatban zajlott.

Az eseményen 8 klub (Csopaki Hullámtörők, Darazsak TKD, Herendi Porcelán SK, Litéri Farkasok, Mongúzok Balatonalmádi, Péti Sólymok, Várpalota TKD Klub, Veszprémi TKD SE. Rózsa Iskola) 65 versenyzője indult. A meccsek körmérkőzéses rendszerben zajlottak, az indulókat 3-as 4-es csoportokra osztották, hogy mindenki hasonló korú és termetű ellenfelekkel küzdhessen.

A már hagyományosnak mondható verseny két fordulós: tavasszal formagyakorlatban és töréstechnikában, ősszel pedig a már említett küzdelem versenyszámban rendezik. Az esemény házigazdája, Enyingi László (Menya) elmondta, hogy a verseny létrehozásával az a céljuk, hogy kicsiknek és nagyoknak egyaránt gyakorlási lehetőséget biztosítsanak; anyagilag is kedvező a környékbeli csapatok számára, ha a közelben versenyezhetnek, illetve szerezzenek verseny rutint - ne egy országos bajnokságon legyen valakinek az első alkalom, hogy pástra lép. A kezdeményezés fokozódni látszik: már több klubvezető jelezte, hogy a közeljövőben ők is terveznek hasonló versenyt, így évente még több alkalom lesz arra, hogy Veszprém megye taekwon-dosai összemérjék tudásokat.

Hamarosan itt a következő megmérettetés: november 8-án, a Litéri Farkasok szervezésében egyéni- és csapat formagyakorlat, valamint töréstechnika versenyszámokban nevezhetnek a környékbeli taekwon-dosok.

A szervezők ezúttal egy szomorú esemény apropójából belépődíjat szedtek: két héttel ezelőtt az egyik leendő indulónál leukémiát diagnosztizáltak. A történtek sokakat megérintettek: a bírók és a helyszínt biztosító AMS Mentőszolgálat munkatársai is felajánlották honoráriumukat, illetve a további befolyt pénzösszegeket – belépődíjakat, valamint egyéb felajánlásokat – a szervezők eljuttatják a kislány szüleinek, hogy hozzájárulhassanak a betegápolás költségeihez. Jó volt látni ezt az összefogást!

Fotók:
https://picasaweb.google.com/veszpremtkd/20141025PetfurdoKupa