Bírói vizsgák - 2015!

Kedves Mesterek és Mesterjelöltek!

A Magyar ITF Taekwon-do Szövetség vezető bíróinak felhívását szeretnénk közölni. 

biro.jpg

Ahogyan azt tavasszal jeleztük, szeretnénk kialakítani egy ütőképes, magyar bírói kart. Ehhez szükséges felmérni a leendő bírók tudását, mind elméletben, mind gyakorlatban. Az idén februárban, Budapesten megrendezett Nemzetközi Bíróképző (International Umpire Course) és az ezt megelőző három év képzéseire alapozva elkészítettem a magyar nyelvű tananyagot, ami alapja lesz a bírói vizsgának. (Az itt nem található függelékek a 2015. évi VB-re vonatkoztak, nem részei a tananyagnak.)

Mivel meg szeretnénk adni a gyakorlati vizsga komolyságát, ezért az alábbi versenyek időpontjai közül választhattok, ahol akár pontozó, akár vezető bírói kvalitásaitokat és tudásotokat mérjük fel, éles körülmények között  III. Dantól felfelé legalább néhány mérkőzés erejéig mindenképpen készüljetek vezetőbírói feladatokra is:

  • október 3. Eagles Cup, Üllő
  • október 4. Eagles Cup, Üllő
  • november 7. Diákolimpia, Monor

Az elméleti vizsgát szintén ezeken a versenyeken fogjuk megtartani, praktikusan egy magyar nyelvű feleletválasztós teszt kitöltésével (30-45 perc)

Elképzelhető, hogy szeretnél indulni pl. az Eagles Cup csapat versenyszámaiban, akkor a szombati napon lehetőséget biztosítunk a gyakorlati vizsga letételére, vagyis azon a napon lehetsz bíró. Előfordulhat, hogy nem szeretnél a bírói kar tagja lenni, de ezeken a versenyeken bíró szeretnél lenni. Tudnod kell, hogy a vizsgázó bírók elsőbbséget fognak élvezni a kiválasztás során, valamint hogy a 2016. évtől csak a vizsgázott bírók, vagyis a Magyar Bírói Kar tagjai közül fogunk választani versenybírókat. 

Ha szeretnél a Magyar Bírói Kar csapatába tartozni, jelentkezz az alábbi xls táblázat kitöltésével, melyet a soltiattilazsolt@gmail.com címre küldjetek! A vizsga díja 3.000 Ft.

Üdvözlettel,
A Magyar Bírói Kar nevében
Solti Attila
Gombos Attila

A jelentkezési határidő szeptember 20.