Az első versenynap

Befejeződött az első versenynap, amin a felnőttek törésben és formagyakorlatban, míg az ifik küzdelemben mutathatták meg mit tudnak. Rengeteg számban voltunk érdekeltek, de sajnos többnyire idő előtt kiestek versenyzőink.

Haladunk sorban:

I. dan felnőtt női kategóriában Bécsi Nikolett és Molnár Barbara is első körben búcsúzott. Hasonlóan járt Győri Orsolya is II. dan formagyakorlatban, és Sisak Zsófia a III. danos kategóriában. Az idén frissen vizsgázott IV. danos Könczöl Alexandra ugyan legyőzte az első akadályt, de sajnos a 4 közé már nem sikerült bejutni.

A felnőtt férfiaknál I. dan kategóriában Schmidt Márton 2 ellenfelét legyőzve sajnos már nem jutott be a legjobb 8 közé, Rizmayer Norbi pedig első meccsén kapott ki német ellenfelétől. II. danban Tóth József jutott el a második körig, Murinai Dániel pedig 2 győzelmet maga mögött hagyva csúszott le a 8 közé jutásról. III. dan kategóriában Pataki Krisztián és Herbák Tamás is sajnos győztes mérkőzés nélkül búcsúztak a számtól, IV-VI. dan kategóriában pedig Poós Mester első, míg Szalay mester pedig a második körben búcsúzott. Ebben a számban nem történt nagy meglepetés, Jaroslaw Suska megszerezte újabb világbajnoki címét.

A törés számok nem alakultak sikeresen: női speciáltechnikai törésben Penczi Andrea és Mucsy Petra, erőtörésben Kosztyu Veronika és Győri Orsolya, míg a férfi specben Bokros Tamás és Pataki Krisztián, erőtörésben Bayer Péter indultak, de sajnos nem sikerült pontszerző helyen végeznünk.

Ifjúsági számokban lány -55 kg-ban Miklós Alexandra és Tamás Boglárka indultak, -60 kg-ban Romero Alicia első körben kiesett, de Höflinger Klaudia kevéssel maradt le az érmet jelentő 4 közé jutásról. -56 kg-ban Korsós Ádám 1 győztes meccsel, -62 kg-ban Csorba Ádám első körben búcsúzott. -68 kg-ban Nagy Adrián indult, szintén első kör után búcsúzott.

A nap csúcspontja magyar szempontból egyértelműen az ifi fiú +75 kg-os kategória volt: Lódi Leventét csak egy mérkőzés választotta el a dobogót érő 4 közéjutástól, Molnár Márk viszont az elődöntőig jutott, ahol spanyol ellenfelétől kikapva csúszott le a döntőről, ezzel megszerezte a magyar válogatott idei első érmét, BRONZ!

1380604_606423822727074_766057980_n.jpg

Molnár Márk és a büszke szülők

Holnap folyatódnak a versenyek, ezúttal fordított felállásban: a felnőttek küzdenek, az ifik pedig formagyakorlatokkal és törésekkel folytatják a versenyt.

Szurkoljatok együtt velünk a magyar válogatottnak az Infoportál Facebook oldalán: https://www.facebook.com/tkdinfo

Hivatalos eredmények: http://wchamp2013.pztkd.lublin.pl/index.php (reports fül)