Övvizsgák a 2-1. gupért

A Mikulás idén nem csak csokoládét és virgácsot hoz, hanem remélhetőleg piros övet, vagy fekete csíkot a vasárnap vizsgázóknak! Ezúttal is Harmat László Nagymester vezetésével zajlanak majd a téli magas öves vizsgák a 2. és 1. gup övfokozatokért, melyet december 7-én rendeznek meg a Központi Edzőteremben.

A múlt hétvégi közép haladók megmérettetéséhez képest különbség, hogy a résztvevőktől itt már nem kérnek bázistechnikát, hanem helyette 3 formagyakorlaton keresztül mérik le a bázistechnikai tudást. Emellett a pontkesztyűzés során megmutatatják lábtechnikai felkészültségüket, gyorsaságukat és a koreai szakkifejezések ismeretét. Az egy lépéses formai küzdelem a kombinációs készségét és kreativitást hivatott felmérni, önvédelemben pedig szabadulásokat kell bemutatni fogásból. Itt már kérik a tradicionális küzdelmet is, ami egy előre megkoreografált, minimum 1 perc hosszúságú akciójelenet, illetve fekete csíkra be kell mutatni kötelező erő-, illetve speciáltechnikákat.

magasoves.jpg

A vizsga helyszíne a Központi Edzőterem, azaz a Fillér Utcai Általános Iskola tornaterme (1022, Budapest, Fillér u. 70-76.).

A terem autóval, vagy a Széll Kálmán térről induló 149 busszal közelíthető meg. A múlt hétvégi lezárás után a 149-es buszok újra megállnak a Detrekő utca megállóhelynél, ezúttal a másik irányban (a Széll Kálmán tér felé) van terelés. - Aktuális információ a http://www.bkk.hu/bkk_info/ oldalon érhető el.)

Szeretettel várjuk a szurkoló közönséget is!