Válogatott edzés az aTEREM Harcművészeti Központban

Ahogy azt Békássy Csaba mester, a válogatott szövetségi kapitánya már beharangozta év elején, sok újdonsággal fogunk találkozni az idei válogatott edzéseken. Egyik ilyen momentum volt a március 23-i edzés, amelyet ezúttal az “aTEREM” Harcművészeti Központba szervezett.

A helyszín különlegessége, hogy ez egy régi raktárépületből átalakított sportcentrum, melynek nagyon sajátos hangulata van. Túlnyomórészt a keményebb kontaktú küzdősportok edzéseinek ad otthont; itt edz Zrínyi Miklós mester, a magyar Kick-box válogatott sportszakmai igazgatója és csapata. Több Taekwon-dos edzőtárunk - akik magas szinten versenyeznek - kipróbálták magukat már más sportágakban is, többek között kick-boxban. Legjobbjaink közül néhányan ebben a sportban is válogatott szinten mozognak; közülük is jó néhányan edzenek Zrínyi mesternél. Ez adta a mostani edzés apropóját, ahol több másik kick-box edzővel együtt egy mozgalmas küzdelmi edzést tartottak Taekwon-do válogatottunknak.

az_edzok.jpg

A pörgős bemelegítés után a csapatot két részre bontották - a csoport nagyobbik része Zrínyi mesterrel maradt, és dinamikus küzdelmi résztechnikákat, gyakorlatsorokat csináltak párosával, vagy kis csoportokban, míg néhány fő - folyamatos váltásokkal - a többi edzőnél pontkesztyűzött. Ahogy azt Zrínyi mester is kiemelte - a Taekwon-dosok jó küzdők, jó képességekkel, azonban  harcművészetünk sokrétűségének köszönhetően nagy hangsúlyt kell fektetnünk a többi szegmensre is. A kick-box küzdéscentrikus, ezért nekik több lehetőségük van a küzdelmi technikák pontosabb kivitelezését begyakorolni - ebből kiindulva építette fel edzésünket, ami valószínűleg minden résztvevő számára igen tanulságos volt.

Az ebédszünetben mindenki lelkesen osztotta meg tapasztalatait a többiekkel, majd egy megbeszélés következett az EB-re utazó kerettel.

Ezt követően Nagy Tamás, a Buday mestere - aki pszichológus és egyik szakterülete a sportpszichológia - rövid ízelítőt adott azon témákról, melyekkel kapcsolatban segíteni fogja a csapat pszichés felkészülését az áprilisi válogatott edzőtáborban.

nagy_tomi.jpg

Az utolsó blokk az egyéni- és csapat formagyakorlatokkal, valamint töréstechnika gyakorlásával folytatódott, Szalay, Poós, Szász, Gombos és Dudás mesterek vezetésével. Itt elkezdte a közös felkészülést - az új felállásban Pataki Krisztiánnal kiegészült - felnőtt férfi csapatunk, illetve a friss összeállítású ifjúsági fiú csapat is. Az esemény után mindenki fáradtan, ám rengeteg új élménnyel indult haza.

A következő válogatott edzés egy közös edzőtáborozás lesz Balatonlellén, az EB előtt két héttel. Feltehetően egy kellemes, edzésmunkával és tavaszi időjárással megfűszerezett hétvége vár legjobbjainkra!

aterem_csapat_kozos.jpg

Ezúton is szeretnénk megköszönni a válogatott nevében Zrínyi Miklós mesternek és segítőinek lelkes és önfeláldozó munkáját!

Az eseményről rengeteg további képet találhattok az Infoportál Facebook oldalán!