TKD Elmélet - Történelmi háttér projekt

Kedves Olvasónk!

A Taekwon-do Blogon megjelent elméleti sorozatunkat már sokan ismeritek. Ez az oldal volt az Infoportál elődje, ami azóta egy komoly, Szövetségünk által is támogatott honlappá nőtte ki magát.

tigerkoreamap.jpg

A sok pozitív visszajelzés hatására úgy döntöttünk, folytatjuk a formagyakorlatok történetének bemutatását. Eltökélt célunk, hogy mestereink, és a Taekwon-do tanítványok is megismerjék a tull-ok részletesebb  hátterét. Szeretnénk, hogy mindenki, aki a Taekwon-doval foglalkozik, ismerje meg egy kicsit jobban Koreát, ahonnan ez a kiváló harcművészet ered, ismerjük meg együtt ezt a remek kultúrát!

Ha valaki az elméletet szeretné elsajátítani, ne csak a tankönyvekben fellelhető nyers sorokat magolja be, majd esetleg kínosan álljon a mestervizsgán, mert nem ugrik be egy-egy név, vagy évszám. Mindegyik formagyakorlat mögött izgalmas, érdekes, nagyon tanulságos történet rejtőzik. Valószínűleg mindenki sokkal könnyebben tanul, ha tud mihez kötni dolgokat; így jobban magáénak tudja érezni, bele tudja képzelni magát az események sodrába.

Cikksorozatunkat ezennel nemcsak folytatjuk: néhány hetet szentelünk majd egy-egy tull-nak és a hozzájuk kapcsolódó érdekességeknek.
Elsőként Korea egyik méltán legismertebb alakjával, An Choong-Gun-nal foglalkozunk. Ha a történetek végére érünk, visszatérünk az első pár formagyakorlat részletesebb megismertetéséhez.

A sorozattal kapcsolatban bármilyen segítséget örömmel fogadunk. Ha bárkinek érdekes információja, képe, vagy rövid története van az adott témával kapcsolatban, küldje el szerkesztőségünknek az alábbi e-mail címre: sajto@tkdinfo.hu.