Országos Technikai Szeminárium - beszámoló

2020_seminar_wide.jpg

Február 15-én, szombaton került megrendezésre az immáron évenkénti rendszerességgel megtartott Országos Technikai Szeminárium. Poós Péter VI. dan Technikai Főinstruktor által vezényelt esemény házigazdája idén is a Monori Jászai Mari Általános Iskola tornaterme volt.

A szemináriumon évről-évre - kötelező jellege mellett - folyamatos létszámnövekedést mutat, számos új és visszatérő arccal találkozhatott aki kilátogatott az eseményre.

Az eseményen a Magyar ITF Taekwon-do Szövetség színe-java jelen volt, a IX. danos Harmat László Nagymester mellett Fülpesi és Máté mesterek (VII. dan), és a Szövetség vezetőségének számos tagjának részvételével zajlott a rendezvény.

A délelőtti szekcióban Poós mester a Taekwon-do alapművének számító - maga Choi Hong Hi tábornok, a TKD Alapító Nagymestere által írt Taekwon-do Enciklopédiából szemelvényezett és tartott összefoglalót az elméleti alapokról. Poós mester megjegyezte, hogy a rendszeres szemináriumok meghozzák gyümölcsüket, mert egyre egységesebbnek látszik a magyarországi Taekwon-dosok mozgásanyaga.

A délutáni szekcióban a gyakorlaté volt a főszerep, ahol elsősorban a formagyakorlatok voltak a középpontban, az övfokozatokra bontott csoportoknál Szalay és Enyingi mesterek voltak Poós mester segítségére, majd a közös lenyújtást Máté Zoltán mester vezényelte.

Reméljük sok hasonló magas színvonalú továbbképzésen vehetünk még részt a következő évek során, köszönjük!

További képek Facebook oldalunkon