Nemzetek Kupája - beszámoló

Május 17-én tizenkettedik ízben rendezték meg a Nemzetek Kupáját, mely idén a Végső István Emlékverseny nevet vette fel - István a hatvani klub edzőtársa volt, tavaly júliusban távozott az élők sorából. (A róla szóló tavalyi rövid cikkünket ide kattintva olvashatjátok). A helyszín idén is  a Kodály Zoltán Általános Iskola tornaterme volt, Hatvan városában, a kupán 6 ország, 34 klubjának versenyzői vettek részt.

versenyzok.jpg

A verseny a szokásokhoz híven gyermek, serdülő és ifjúsági kategóriákban került megrendezésre, formagyakorlat és küzdelem versenyszámokban, illetve az ifik még egy song-kal (kézél) felülettel történő erőtörő versenyben is összemérhették tudásukat.

gorbe_nora.jpg

A megmérettetés 4 páston zajlott, a formagyakorlatok a nap első felében voltak. Ezt követte az erőtörő verseny, amelyen a fiataloknak 4 fa deszkára kellett rápróbálniuk - ez ugyanolyan deszka, melyből a fekete csíkos vizsgán is csak a felnőtt férfiaknak jut 4 darab. Az elsőre magasnak tűnő szám ellenére több versenyző is sikeresen megrepesztett vagy eltört néhány darabot, végül egy helyi versenyzőnek (kinek??) sikerült eltörnie mindet, ezzel elnyerte a különdíjat, egy japán kardot.

A megnyitón egy különleges operett előadást láthattak a nézők, és egy meglepetés vendég is érkezett: Harmat László egyik volt tanítványa, Görbe Nóra (képünkön balra), aki sokak számára “Linda” marad örökre. A művésznő a jelek szerint kitűnően érezte magát, boldogan állta a fényképezőgépek és az autogramokért sorakozó rajongók kereszttüzét. Az ünnepélyes megnyitón a város alpolgármestere mondott egy rövid beszédet, majd gyertyagyújtással, és egyperces néma csenddel tisztelegtek a résztvevők Végső István emlékére.

A megemlékezés után a délelőtti számok eredményhirdetése következett, majd a verseny folytatódott a küzdelmekkel. A befejezés - nem túl nagy meglepetésre - kicsit hosszabbra nyúlt a tervezettnél, ám a fáradt versenyzők boldogan, újabb tapasztalatokkal gazdagodva távoztak az esti eredményhirdetés után.