Koronavírus tudnivalók - Taekwon-dos szemszögből

large_exclamation-mark_2227-612.jpgMinden második cikk és bejegyzés az Interneten a koronavírusról szól, ezért nem szerettünk volna minden apró hírt megosztani ezzel kapcsolatosan egyesével. Szeretnénk összefoglalni a tudnivalókat taekwon-dos szemszögből.

[Közzétéve 2020. március 13-án]

Törölt vagy elhalasztott események:

Számos eseményt töröltek nemzetközi szinten (IIC Korea, IIC Svájc, versenyek, szemináriumok..), az ITF körlevelében hívja fel a figyelmet, hogy nem szabad könnyedén venni a kialakult helyzetet, az iránymutatásokat, és az országokban bevezetett intézkedéseket mindenképpen be kell tartani.

Ami minket magyarokat érint:

  • a Poszonyba tervezett Európabajnokságot TÖRÖLTÉK - lehetséges későbbi időpontról még nem született döntés
  • a válogatott edzései további intézkedésig FELFÜGGESZTVE
  • az Országos Danvizsga további rendelkezésig ELHALASZTVA - korábban zárt kapusra módosított vizsga megrendezése a helyszínek bezárása miatt sajnos lehetetlenné vált, egy még nem eldöntött későbbi időpontban lesz megtartva
  • a Barátság Kupa ELMARAD
  • a Spirit Open ELMARAD
  • több klub már felfüggesztette edzéseit, kérjük mindig tájékozódjatok a saját klubotok hivatalos csatornáin/edzőtöknél
  • az októberi Világkupa rendezői közleményt adtak ki, hogy folyamatosan kommunikálnak a hivatalos szervekkel, de egyelőre nincs jele, hogy a szűk fél év múlva tervezett eseményt el kellene halasztani, továbbra is teljes gőzzel szervezik a versenyt.

Harmat László Nagymester klubvezetőknek küldött körlevelében kiemelten kéri, hogy

az elkövetkező nehéz időkben nagyon vigyázzatok Magatokra és feltétlenül tartsátok be a járvány kapcsán közzétett elővigyázatossági előírásokat!

Fontos, hogy a sportot, mozgást ne hanyagoljátok, ha meg tudjátok oldani, otthon is gyakoroljatok, mozogjatok, ne tegyetek le a mozgásról, maradjatok egészségesek!